Založ si blog

Politika strachu

Je to hrozný pocit, ak vás niekto alebo niečo zastrašuje! Strach je odporný práve v tom, že dokáže človeku zviazať ruky a zabrániť mu konať, dokáže úplne ochromiť. Politika strachu sa riadi heslom: Izoluj a znič! Nie je nič horšie, ako sa báť a žiť v strachu! Odkryť a pomenovať strach v našom živote znamená prvý krok dopredu k oslobodeniu od neho. Je to ako vniesť svetlo do tmavého kúta, o ktorom sme si mysleli, že tam straší. A potom zistíme, že to bol iba prelud, naša fantázia, strach… nič viac. Ako sa nebáť? Ja používam vlastnú metódu – malé skúšky odvahy. Je to konkrétny odvážny postoj a konanie v konkrétnych každodenných situáciách. Môžeme to prirovnať tiež k vyhratej vojne cez malé izolované fronty – teda vyhrať každú situáciu, s ktorou sa stretávam. Neposunúť sa ďalej, kým ju nevyhrám! Veď život sa skladá z malých-veľkých maličkostí rovnako ako farebná mozaika krásneho obrazu. Až s odstupom času zbadáme celý ucelený obraz a povieme si: oplatilo sa vybojovať každý kúsok!

Vlasy vo vetre a môj kulturista

21.04.2015

Kráčala som včera veľkomestom a sledovala som výklady, ani nie preto, aby som si pozrela čo je v nich nové – to som už vedela, ale chcela som obdivovať svoje dlhé vlnité vlasy, ktoré romanticky povievali vo vetre. Mám rada chvíle, keď mi vlasy vejú vo vetre. Nie som žiaden narcis, ale posledné týždne sa teším z mojich vlasov, ktorým som dovolila dorásť viac ako [...]

Dvojhlas

20.04.2015

Odpusť, že v tieto dni nereagujem na nič, iba na Tvoje objatie. Odpusť, keď k Tvojim otáznikom pripájam ďalšie, moje. Odpusť, že zbieram Tvoje noty a dávam ich do osnov na lásku len potichu. Vieš, niekedy potrebujem, aby si mi melódiu zaspieval sám. A ja sa chytím.

Päť jazykov lásky

16.04.2015

Každý z nás túži po šťastnom a naplnenom priateľskom vzťahu či manželstve, a predsa mávame pocit, akoby ten druhý hovoril iným jazykom. Gary Chapman hovorí, že jednou z príčin neporozumenia vo vzťahoch a v manželstve je to, že každý z nás hovorí iným jazykom lásky. Počas svojej viac ako 30-ročnej poradenskej praxe identifikoval päť jazykov lásky: Slová uistenia, [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

marysmile

Myšlienky a úvahy o živote v nás a okolo nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 43030x
Priemerná čítanosť článkov: 1721x

Autor blogu

Kategórie